Het gerucht

Het gerucht ging erin als koek
deze keer met een serieuze ondertoon
Zelfs degene die aanvankelijk
met een half oor of afgunst
luisterde, fluisterde
toen het spannend werd
en het stil moest zijn
In de greep van het onbekende,
waarvan flarden vanzelf
stukjes waarheid worden,
bleven de aanwezigen hangen

11 februari 2016 · Categorie: gedicht


MCA Schoolkrant 2

De tweede editie van MCA Schoolkrant (Montessori College Arnhem) is uit. Bijdrage: vormgeving en redactionele ondersteuning.

26 januari 2016 · Categorie: blog


Pottekiekertje 2016: editie 33

Carnavalsvereniging De Kleibakkers uit Haalderen bestaat 33 jaar. In het kader van dit jubileum worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Ook het jaarlijkse verenigingsboekje is een speciale editie geworden. Bijdrage: opmaak en redactie.

19 januari 2016 · Categorie: blog


Nieuw: Donatusnieuws

Donatushof, de basisschool van mijn oudste dochter, heeft in het verleden verschillende schoolkranten gekend. Door een gebrek aan vrijwilligers verschijnt er helaas soms een (langere) periode niets. Drie ouders, waaronder ik, blazen de schoolkrant nu weer nieuw leven in en zo werd Donatusnieuws geboren. Bijdrage: redactionele ondersteuning en vormgeving.

18 november 2015 · Categorie: blog


Nieuw: MCA Schoolkrant

Met ingang van november heeft Montessori College Arnhem een echte, professionele schoolkrant. MCA Schoolkrant wordt gemaakt voor en vooral door leerlingen. Bijdrage: redactionele ondersteuning en vormgeving.

15 november 2015 · Categorie: blog
Complot

Amelia Earhart, een beroemde Amerikaanse pilote, verdween in 1937 onder raadselachtige omstandigheden toen ze samen met navigator Fred Noonan een poging waagde de wereld rond te vliegen. Tot op de dag van vandaag is nooit duidelijk geworden wat er zich precies heeft afgespeeld en is er geen enkel spoor van het toestel teruggevonden.
Dat doet mij het ergste vrezen voor de passagiers van de Maleisische vlucht MH370. Hoe kan een complete Boeing 777 zoekraken? Een complottheorie luidt dat het een promotiestunt is voor de remake van de televisieserie Lost. Ook over Amelia Earhart bestonden sterke verhalen. Bijvoorbeeld dat ze nog tot 1982 onder een valse naam heeft geleefd, na bevrijd te zijn uit een Japanse gevangenis.
Complottheorie├źn worden bedacht zolang we iets niet met zekerheid weten. Een psycholoog weet daar wel het een en ander over te zeggen. Toch moeten we het nu bij zoeken houden. En medeleven. Hoop.

18 maart 2014 · Categorie: blog