Duurzaamheidprijs 2020: stem op ons!

5 oktober 2020 · Blog ·

Ik ben met mijn gezin genomineerd voor de Duurzaamheidsprijs van gemeente Lingewaard. Onze filosofie is dat je ook goed voor het milieu kunt zijn zonder meteen te denken aan bijvoorbeeld zonnepanelen. Die willen we ook, maar tot nu toe hebben we het nog zonder gedaan en toch enorm bespaard op elektriciteit, gas en drinkwater. Onlangs publiceerde De Gelderlander een artikel over ons, want we doen de was met regenwater en zetten de afvalcontainer slechts één keer per jaar aan de weg.

lees verder

Hogere afvalstoffenheffing? Prima!

23 april 2020 · Blog ·

Ik haak graag even in op de brief van Sebastiaan Schoemaker uit Huissen. Hij sprak in het Gemeentenieuws (Lingewaard) van twee weken geleden zijn verontwaardiging uit over onder andere een hogere afvalstoffenheffing. Lingewaard rekent voor het ophalen van restafval met ingang van dit jaar bijna acht euro, terwijl dat voorheen de helft per keer was. Voor Schoemaker betekent dat een tariefstijging van vijftig procent, omdat de container ook nog maar eens in de vier weken wordt geleegd. Ik betaal honderd procent meer en dat vind ik prima. Jaarlijks ben ik dan acht euro kwijt.

lees verder

Het Gruune Buukske 2020

1 februari 2020 · Blog ·

Afbeelding bij artikel: Het Gruune Buukske 2020

Carnavalsvereniging De Geintrappers heeft sinds februari 2020 een nieuw boekje: Het Gruune Buukske. Zoals ook eerdere carnavalskranten wordt dit jaarlijks huis-aan-huis verspreid in Bemmel (4500 exemplaren) vlak voor carnaval. Bijdrage: redactie en vormgeving.

Pottekiekertje (februari 2020)

27 januari 2020 · Blog ·

Afbeelding bij artikel: Pottekiekertje (februari 2020)

Een nieuwe editie van het Pottekiekertje. Dit is een jaarlijkse (papieren) uitgave van carnavalsvereniging De Kleibakkers in Haalderen. Verspreiding: zaterdag 8 februari. Bijdrage: redactie en vormgeving.

Pottekiekertje (februari 2019)

21 februari 2019 · Blog ·

Afbeelding bij artikel: Pottekiekertje (februari 2019)

Een nieuwe uitgave van het Pottekiekertje, het jaarlijkse verenigingsboekje van carnavalsvereniging De Kleibakkers uit Haalderen. Bijdrage: redactie en vormgeving.

Nieuwe website Het Festijn

9 november 2018 · Blog ·

Afbeelding bij artikel: Nieuwe website Het Festijn

Het Festijn Kledingverhuur is een sympathiek bedrijf van Mirjam Minkhorst uit Bemmel. Ze vroeg mij een nieuwe website te ontwerpen. Deze staat inmiddels online. Bijdrage: redactie en vormgeving. Aangedreven door Bolt, een cms van Nederlandse bodem.

Succes

20 september 2018 · Blog ·

Sommige jeugdherinneringen blijven je bij zolang ouderdom of een ziekte je niet overvallen en de beelden vervagen. Tot die tijd achtervolgt iets je of je kijkt er met genoegen op terug. Nog steeds staat mij helder voor de geest hoe ik als klein kind mijn ouders kwijtraakte in de Efteling. De voorstelling in het spookhuis duurde veel langer dan verwacht en na afloop begreep ik al snel dat we elkaar niet zouden treffen op de afgesproken plek, mijn ouders waren gaan zoeken. Als versteend stond ik een tijdje bij een boom die er nu niet meer is. Dat moment roept geen angstige gevoelens in mij op, integendeel, want het geluk van het weerzien maakte een veel diepere indruk.

lees verder

Donatusnieuws (juni 2018)

25 juni 2018 · Blog ·

Afbeelding bij artikel: Donatusnieuws (juni 2018)

Een nieuwe editie van Donatusnieuws, de laatste van dit schooljaar. Bijdrage: redactionele ondersteuning en vormgeving.

MCA Schoolkrant (juni 2018)

8 juni 2018 · Blog ·

Afbeelding bij artikel: MCA Schoolkrant (juni 2018)

Een nieuwe editie van MCA Schoolkrant (Montessori College Arnhem), de laatste van dit schooljaar. Bijdrage: redactionele ondersteuning en vormgeving.