Elize

11 november 2012 · Blog ·

Ze heet Elize en komt uit Wassenaar, maar ze woont gewoon in een dorpse hoekwoning ergens tussen Arnhem en Nijmegen. Bij ons in de straat. Op de website van Kim Holland geeft ze van alles prijs en dat terwijl we dachten dat ze kapster was. Dat is ze ook, want bij haar in de woonkamer wordt weleens iemand geknipt. In die rol is ze de buurvrouw van tegenover zoals zovelen overbuurvrouw zijn. Maar Elize verdient wat bij in de branche van de ‘vieze filmpjes’.Vroeger was een beetje bloot voorbehouden aan mannen met een abonnement op de Playboy en de explicietere variant stond in stoffige boekjes, verstopt onder het matras aan papa’s kant. Daarna deed internet z’n intrede en was seks, in elke denkbare vorm, opeens voor een breed publiek beschikbaar.
Met naakte vrouwen is niets mis. Artistiek naakt is mooi en in veel gevallen vind ik het zelfs een vorm van kunst waar je je helemaal niet voor hoeft te schamen als je zegt dat je er graag naar kijkt. Het meeste van deze kunst is geënsceneerd, over de uitvoering is nagedacht, en dat geeft het de stijl waaraan het in een pornofilm veelal ontbreekt. Dat laatste komt doordat het verhaal er niet toe doet, omdat het uiteindelijk toch op ordinaire seks uitdraait.
Zo ook bij Elize. Een vreemde gewaarwording is dat wel. Bij haar was een simpele handeling nog sexy, zoals de container aan de weg zetten. Onze overbuurvrouw laat zich nu van een heel andere kant zien en een nadelig gevolg daarvan is dat niets meer tot de verbeelding spreekt. Was het maar bij knippen gebleven.